Viaporin Tuoppi valittiin Vuoden veneilytapahtumaksi 2020

Viaporin Tuoppi on valittu SPV:n järjestämässä yleisöäänestyksessä Vuoden veneilytapahtumaksi 2020!  Kiitos siitä kuuluu kaikille seuralaisille, järjestelyissä ja talkoissa mukana olleille ja tietenkin Tuopissa purjehtineille. Aivan mahtavaa, että Tuoppia on jaksettu järjestää vuodesta toiseen pienellä porukalla, mutta suurella sydämellä ja sinnikkyydellä. 

Suomelinnan Pursiseura päätti 1985 lanseerata vuotuisen regatan, johon pääsee osallistumaan ainoastaan puisella purjeveneellä. Jo ensimmäisellä kerralla kilpailu herätti kiinnostusta ja mukaan ilmoittautui peräti 42 venettä. Tuskin kukaan kuitenkaan osasi ajatella, että Viaporin Tuopista muodostuisi yksi Pohjoismaiden suurimmista puuvenetapahtumista ja että se elää ja kehittyy vieläkin paremmaksi yli 35 vuotta myöhemmin. Valinta vuoden 2020 veneilytapahtumaksi on sekä iloinen yllätys, että todella suuri kunnia. Kiitos kaikille meitä kisaan ehdottaneille ja ennen kaikkea äänestäjille. Tämä on aivan mahtavaa!  

Viaporin Tuopin erikoispiirre on myös se, että mukana kilpailemassa on sekä purjehdusta vapaa-aikanaan harrastavia perheitä, kuin myös luokkiensa maailmanmestareita. Tunnelma on rento, vaikka kilpailu monessa luokassa on todella tiukkaa. Kisapäivän illan iloisessa rantajuhlassa kerrataan usein tiukastikin päivän suorituksia, ihaillaan kauniita puupursia ja vannotaan ikuista ystävyyttä. Viaporin Tuoppi on monelle puuvenepurjehtijalle kauden kohokohta. Kiitos Viaporin Tuopin purjehtijoille! Teemme tätä kilpailua juuri teille.

36 vuotisen historiansa aikana Suomenlinnan Pursiseuran järjestämästä Viaporin Tuopista on kehittynyt puuvenekulttuurin merkittävin tapahtuma Suomessa. Moni ei ehkä tiedä, mutta tapahtumaa on järjestetty SuPSin toimesta puhtaasti seuran jäsenien talkootyönä. Tuoppi kokoaa vuosi toisensa jälkeen SuPSilaiset yhteen. Pienessä seurassa tämä on valtava ponnistus. Kiitos kaikille Tuopin talkoolaisille.

Kohta lopuillaan oleva vuosi muuttui maaliskuussa kerta heitolla erilaiseksi. Ulkosaaristolaisella sitkeydellä päätimme Viaporin Tuopin työryhmässä vastata haasteeseen. Purjehtiminen itsessään on mitä mainioin korona-ajan harrastus. Raikkaassa tuulessa ilma vaihtuu ja miehistön positioiden mukaan turvavälitkin on melko helppo pitää tutun miehistön kesken. Rantajuhla sen sijaan piti pistää uudelleen suunnittelupöydälle. Kun lähdimme pakon edessä muokkaamaan vuoden 2020 Tuoppia korona-turvalliseksi, emme arvanneet, että lopputulos näyttikin suuntaviivat sille mihin suuntaan haluamme kilpailua ja tapahtumaa kehittää myös tulevina vuosina. Tapahtuma on iso, mutta haluamme iltajuhlan tuntuvan jatkossakin intiimiltä purjehdusjuhlalta, kuten se oli tänä vuonna. Jatkoa siis seuraa. Toivotankin kaikki entiset ja uudet puuvenepurjehtijat tervetulleiksi mukaan taas ensi elokuussa.

Kiitos vielä kaikille teille, jotka olette olleet mukana luovimassa Viaporin Tuoppia vuoden veneilytapahtumaksi  2020.

Lisätietoja täältä: https://spv.fi/spv_uutiset/spvn-vuoden-parhaat-palkittiin-sbfs-arets-basta-belonades/

Jos haluatte levittää ilosanomaa niin jakakaa tätä linkkiä: https://fb.watch/269y5RWxc9/